Pages

Banner 468 x 60px

boyfren hensem
anak luar nikah
kahwin lari
 

Saturday, April 30, 2011

BLEEDDRUMMERZ bukak blog baru!!!

1 orang comel komen~

bleeddrummerz bukak blog baru!! klik kat sini tu untuk pegi blog baru bleeddrummerz okeh? yang dah follow bleeddrummerz tu, sudi2 gak lah follow blog baru ne k?? 

Read more...

Thursday, April 28, 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

6 orang comel komen~

dah lama x join segmen abg ben ne!! kali ne aq nak join la...huhu..

korang nak join gak? klik la kat gambar atas tuh!!!

knapa aq seorang blogger?


1. aq mencari satu benda baru yang aq boleh buat, kluar daripada benda2 yang dah
lama aq buat (fb, myspace, game dll). seriuz, aq boring giler ngan semua tu
& oleh sebab tu la aq start blogging.



2. aq rasa puas hati yang x terhingga kalau ada orang view entri yang aq buat. walaupun x der komen, tgk pageviews dalam stats tu pun boleh buat aq satisfied.. sebab tu la aq buat blog berdasarkan perkongsian maklumat & bukan blog peribadi. rasa dihargai bila 
entri aq dibaca..hehe... 
(gila kah aq?)


3. i love connecting with people!!!!

done!!

97 patah perkataan...

x caya? kira la...

hihihi...
Read more...

Wednesday, April 27, 2011

arrgghh!! apesal blog ko berat sangat????!!!!!

6 orang comel komen~


aq suka blog ko...cantik..chatbox ko kiut...

tapi....

blog ko BERAT GILA!!!

sempat bukak sampai chatbox la...

aq pun dah mati akal la...

aq online guna komputer cybercafe, sampai jam komputer tuh...

guna komputer lain bukak blog ko pun, smua jam...

aq ingatkan komputer cc tuh lembab nak mampos, jd aq bkak blog ko guna broadband aq...

HAHAHA!!!

sampai lost connection broadband aq try bukak blog ko...

warna LED modem aq yg elok2 asalnyer warna biru (3G), trus jadi hijau..

aduh...

ringankan la sket blog ko tu...

buang sket widget2 yang x perlu tu... 

kemaskan la sket...ksian la ngan org2 mcm aq ne... internet connection x menentu...

okeh??

korang yang lain gak...agak2 blog tu loading lama sangat, cari2 la jalan nak bagi ringan balik blog korang tu k?

huhu...

p/s : citer tu btul... blog tu mmg wujud.. x nak mention la kan blog mana.. kalau ada jodoh korang jumpa la tuh...
Read more...

Tuesday, April 26, 2011

tips nak bagi komen yang bagus kat blog...

2 orang comel komen~

korang pernah x komen kat entri orang lain? pernah? bagus....

membina ke komen yang korang bagi tuh?

aq x la pro sangat kan, komen aq pun besa2 je... tips ne aq dapat dari hasil buruan aq kat internet... hehe...dia cakap, untuk komen yang bagus, ada 6 tips korang boleh ikut ;

1. pastikan korang bagi komen yang berguna untuk blogger tu

contohnyer, korang rasa entri blogger tu kurang sesuatu, ada benda korang nak tambah, atau korang nak bagi cadangan untuk something better than apa yang blogger tu post, letak la kat komen!! contoh komen berguna kat blog aq :

Ape kate ko bt tuto pasal nak hack wireless org lain. erm... pakai BackTrack ke, atau ko ade
care lain nak hack. cam tu baru namenye hacker... hehehe....
nukilan anonymous kat  HACK LAGI!! HACK LAGI!!!

bkesan ker?by the way..ada cara lg mudah,just guna hidden file tool jew pn boleh,lg snang...
komen oleh anonymous kat buang virus shortcut dalam pc korang!!!!

2. komen mesti berkaitan ngan entri!!!

x payah terang pun mesti korang paham... jangan off topic okeh??

Read more...

Monday, April 25, 2011

sumimasen mina!!!

0 orang comel komen~


maksudnya, mintak maap smua!!! (btul ka tu?..hehehe...)

aq x dapat online dulu sementara ne...x lama kowt...

skarang aq online guna fon..nokia express music pulak tu...

ada problem sket ngan broadband... tengah urus la skarang ne...

buat korang2 yang nak follow blog ne, korang follow la dulu k?

as soon as aq dapat online secara normal, aq follow korang balik okeh??

yang nak komen, truskan komen.. nanti aq reply yer...

aq akan balik secepat mungkin!! tunggu aq!!!

highlight: blog ne ada 2 admin; bleeddrummerz & mazu. bleed x dapat online, jadi mungkin nanti mazu akan update blog okai??

adios amigos....
Read more...

rumah mak tiri aq kena pecah masuk!!!

0 orang comel komen~
fuiyoh... dasyat sungguh manusia zaman sekarang ni yer... pecah masuk dah ibarat beli aiskrim kat tepi jalan... ish3...

pencuri tu cuma kebas 2 bijik laptop 1 Malaysia je, kepunyaan anak2 dia merangkap siblings tiri aq.. terharu aq.. sayang giler pencuri tu kat negara kita ne...laptop lain x nak ambik, laptop 1 Malaysia gak dia kebas.. x der nyawa melayang, x der luka calar pun... Alhamdulillah...

kejadian tu berlaku lebih kurang sebelum subuh gak la...bahaya gila... x kira masa & tempat..

aq dapat 2 pengajaran daripada kejadian ne...

1. sediakan payung sebelum ribut-hehehe... jangan tunggu rumah nak kena pecah masuk baru korang nak ambik langkah berjaga-jaga... dah too late...

2. tuhan maha adil- satu masa dulu dia (mak tiri aq) pecah masuk 'rumahtangga' mak bapak aq, kebas bapak aq, kali ne rumah dia pulak kena pecah masuk...harta benda dia pulak kena kebas...

aq kejam sangat ke? korang pikir la sendiri.....

p/s : jangan terlalu semangat nak capai wawasan 2020, nak capai sifar kemiskinan, sampai sanggup pecah masuk rumah orang...dosa...matlamat betul, tapi cara salah..
Read more...

Saturday, April 23, 2011

butang like fb di blogger...penting atau x??

0 orang comel komen~

OHOOOOOHOOII....

 apasal kena letak butang like fb kat blogger? penting ke???

uish...jangan korang pandang rendah kat butang like tuh walaupun dia kecik...( tapi butang like versi baru tu besar sket...)

contoh la ada 4 orang yang like 1 entri korang, mereka2 yang like entri korang ne ibarat papan iklan bergerak korang taw x?


bila diorang like, blog korang akan terpapar kat profile dia....

kalau la 1 orang yang like tu ada 500 orang kawan fb, 4 orang yang like tu ada 2000 kawan fb yang berkemungkinan akan view blog korang..

x kan la antara 2000 orang tu x ada sorang pun yang nak view kan...

kalau ya pun diorang x view, x salah kalau korang amek kemungkinan tu kan??

x rugi pun...

butang like tu x makan banyak ruang pun....

tu kalau 4 orang yang like, kalau 8 orang? kalau sorang tu ada 800 kawan fb? amacam?
Read more...

Wednesday, April 20, 2011

chatbox vs komen entri....

4 orang comel komen~


kat entri ne aq x cakap pun aq nak bagi korang tips yang mana better...blog aq ne bukan femes sangat pun nak bagi2 tips...

cuma nak bagi korang bpikir kejap... mana korang rasa better?? komen kat entri atau kat chatbox??

aq pasti pendapat stiap orang berbeza...

kalau aq, aq prefer komen kat entri...

sebab??
Read more...

Tuesday, April 19, 2011

BLOGGER!!! KORANG ADA BUAT KE TAK NIE????

0 orang comel komen~

kepada yang dah tau, teruskan idup korang ngan blog korang k? yang x taw ne!!!hehehe... dengar baek2!!

korang mesti pernah follow blog orang lain kan?

cuba korang pegi blog yang korang pernah follow...

kat ruang follow dia, korang try klik thumbnail korang..(kan lepas korang follow, thumbnail korang tu akan kluar kat ruang follower dia kan...)

ada x menatang  bernama "link" atau "pautan" kat dalam tu??

x der????

apesal x der??? lepas korang follow, kadang2 korang mungkin x tinggalkan mesej kat chatbox dia... ataupun dia x da chatbox..(x mustahil..)

so camana dia nak follow korang balik??

ok, camne... korang dah klik thumbnail korang tu kan??

step 1: klik setting (sebelah invite...kat atas tuh...)

step tu: klik "add links"...

ster tri: masukkan la url blog korang ngan nama blog korang...

dah buat?? okeh...teruskan berblogwalking dengan lebih ceria!!!

p/s: alang2 korang masuk blog ne, register la kat "bdrummerz forum" tu k? (kat menu bar aq...kat atas tuh...) tq!!!

oh ya...try klik kat gambar atas tu...(???)
Read more...

Monday, April 18, 2011

download video youtube tanpa software....???

2 orang comel komen~


perhatian!!!! kepada korang2 yang ada software, korang boleh terus gunakan software korang tu k? aq buat entri ne kepada sesapa yang x da software tu... okeh??

so, camana?

1. korang pegi kat youtube, bukak video yang korang nak download tuh... klik kat logo youtube kat bawah ne untuk terus ke youtube...



2. korang bukak keepvid.com. boleh klik kat logo keepvid kat bawah tu...




3. tapi dengan syarat!!!!!! hehehe... korang kena ada java... hehehe...x da java? ish3... klik kat logo java tu untuk download...x lama pun download java tu...



kalau dah ada java, proceed ke step ke-4

4. copy url video korang kat youtube (kat atas tu....), paste kat keepvid.com tu, kat dalam box yang ada tulis, "copy url of the video page here...". paham?? pastu, klik butang download (kat sebelah kanan)..


done!! tunggu komputer korang abis download k?





Read more...

Friday, April 15, 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK SAT !!

4 orang comel komen~

jom join segmen abg ben ne!!!hehehe...nasib baik aq sempat join...aq bukan tua lagi pun... hehehe... korang nak join gak? klik la kat header tu... ok, start!!!

APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA???

mesti la BLEACH!!!


kenapa? aq suka kartun stail fight...hehehe...lagipun lukisan yang mantap tu digabung ngan jalan cerita yang mantap, memang mantap sangat2 la!!! aq suka hero citer ne, ichigo sebab dia x pernah putus asa nak jadi kuat & lindung kawan2 dia... pastu, villain dia sumer kuat2!! hehehe... sebab tu la fight tu interesting!! jom la nonton!!

APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK dan kenapa ???

emmm.... yakitate japan la....(dengan nada yang boring...)




sori la kat otaku yakitate japan...hehehe...sebab? boring la citer dia...plain... pastu citer ne ngarut sangat2...x suka la....hehehe.... watak2 dia pun entah apa2 la... hero dia tu sebenarnya laki, tapi nampak mcm pompuan lak...apa kes?? kesimpulannya, aq x suka...hihi...

 Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI ...

SPIDERMAN!!!


kool...mutu...keunggulan... hehehe...dia boleh panjat2...fun la kuasa dia ne... dia boleh berhayun dari satu bangunan ke bangunan lain...siok gila la...hehe... korang suka dia x?

setel!!! jom join!!!

p/s: untuk nampak ceria, aq pelbagaikan warna tulisan tu...hehehe... sori la abg ben, semua kartun tu anime... x per kan??hehehe...

Read more...

Wednesday, April 13, 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI!!!!!

7 orang comel komen~


HOHOHOHOHO!!!!! sempat lagi join segmen abg ben!!!! korang x nak join ke? nak? ha...klik kat gambar header blog abg ben tu... cepat2!! tarikh tutup hari ahad (17/4/2011) ne!!!
Read more...

Sunday, April 10, 2011

elakkan blogwalking palsu!!!!!!!!!!!!!!!

4 orang comel komen~


ALO3!!!! hehehe... macam yang korang baca kat atas tu, macam mana kita nak  elakkan penjenayah blogwalking palsu ne?? hehehe...tapi ne untuk shoutmix la.... aq x taw untuk yang lain2...so, to shoutmix family, check this out!!!
Read more...

Saturday, April 9, 2011

JOM JOIN BLOGLIST FROMMETOYOU!!!

2 orang comel komen~

HOHOHOHOHOHOH.... jom join bloglist frommetoyou!!!! korang nak join gak? buleh.... klik kat header tu k? hehehe... x bez la join sendiri2... so, untuk memenuhi syarat bloglist ne, aq tag lagi 3 orang kawan blogger aq!!! saper tu?

1. wakaf kita
2. anakdenesor
3.  CHECHE's Official Belogg ♥


ok!!! cepat join!!!!



Read more...

Wednesday, April 6, 2011

perghhh...cayalah abg ben ashaari...

2 orang comel komen~
serius...aq mula kagum sgt2 ngan populariti abg ben ne... Kat gadget p0pular p0st aq (kat kanan tu), entri l0ck f0lder tanpa software tu amek masa berminggu-minggu gak la utk smpai tempat ke-2...tapi entri gegar 1 ribu blog april bermula tu amek masa beberapa hari je utk naik ke tempat yg ke-3... Fuh... Cayalah abg ben... Salute habis ngan abg ben ne....
Read more...

Monday, April 4, 2011

berapa berat blog korang??

9 orang comel komen~


HOHOHOHOHO....berat blog aq ne 90.89 KB, & load time dia cuma 0.15 saat!!!!!! ternyata blog aq ringan...hehehe... nak timbang blog korang gak? timbang la blog korang kat sini....

p/s: bila korang tekan butang check kat situ banyak kali, otomatik pageview korang naik, traffic source tu datang dari http://www.iwebtool.com/speed_test...hehehe... dia datang cek blog korang & secara otomatik menaikkan pageview korang...hehehe...

Read more...

Sunday, April 3, 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

24 orang comel komen~

HOHOHOHOHOH....akhirnya aq sempat gak join 1 lagi segmen abg ben...   ha? korang nak join gak? bleh2!! haa... klik la kat sini untuk maklumat lanjut!!!
 
Read more...

Friday, April 1, 2011

ish3...x patut...x patut...

0 orang comel komen~


apa yang x patut ne? hehe...aq tengah online kat cybercafe(cc) ne... security komputer cc ne lack sangat la.... kalau kat komputer cc kolej aq x boleh pun tukar(hack) password tu... kat sini, senang2 je nak tukar password komputer diorang.... ha... korang tu...amek langkah berjaga... kalau nak bukak cc nanti, pastikan korang tumpukan perhatian kat keselamatan pc korang tu supaya x ada hacker2 jahat jahanamkan pc korang...

p/s: aq x tukar la password komputer cc ne... x sampai ati... x baik...orang beniaga halal...hehe...



Read more...