Pages

Banner 468 x 60px

boyfren hensem
anak luar nikah
kahwin lari
 

Thursday, March 31, 2011

buang virus shortcut dalam pc korang!!!!

4 orang comel komen~


hahahahahaahahahaahah....kawan2 fesbuk aq dah pakat2 suruh aq berenti blogging...hehehe... peduli apa aq... semangat tinggi gila ne... setakat ne dah 5125 kali blog aq kena view... maybe x sebanyak blogger lain... follower pun setakat 61...komen x banyak, 'like' pun kurang, x der orang rate post tu... tapi bila aq taw ada gak orang sudi baca blog aq ne, tu pun da buat aq epi sangat2... at least for some people it's annoying, but some people might find it useful...hehehe...

apa aq merapu ne?? OK!!! thanks skali lagi kat brader eddy from eddytech, aq nak share kat korang lak ari ne camana nak buang virus shortcut dalam pc korang?? X PERLU SOFTWARE!!! ikut la step2 dari abang eddy ne....virus ne agak mendapat perhatian & isu yang aq rasa belum reda lagi...so, check this out!!!


Step 1 : taip resource monitor di start menu anda.






Step 2 : setelah masuk ke resource monitor, pergi ke tab CPU, jangan closed resource monitor anda!


Step 3 : Right Click pada nama virus tersebut dan Suspend virus tersebut, cara untuk mengenalinya ialah mempunyai nama yang pelik-pelik ataupun menggunakan resource yang banyak.



Step 4 : open folder options. dan tick pada show hidden files,folder .... dan untick pada hide protected operating system files



Step 5 : untuk mengetahui virus tersebut telah disuspend ataupun tidak. tekan F5 selepas anda buat step 4.pastikan anda refresh di desktop untuk lebih mudah. kalau semua folder yang hidden tetibe hilang, maknanya anda salah suspend program.

jika hanya tinggal folder yang menjadi shorcut selepas anda refresh, maka anda salah suspend process


Step 6 : taip msconfig pada start menu search, pergi ke startup, untick pada program yang mempunyai nama-nama pelik disitu.

Virus shorcut mempunyai nama-nama yang pelik


Step 7 : kembali semula ke resource monitor anda, right click pada nama virus tersebut, klik end-process tree, process tersebut akan ada dibahagian bawah dengan status terminate.

terminate sudah, pastikan ianya tidak run balik


Step 8 : klik start menu anda, pilih nama user anda, kemudian, simply delete the virus tanpa ada masalah. delete virus yang mempunyai nama seperti virus yang anda sudah terminate di resource monitor.

bukak folder user anda,atas document tau


kenali virus anda didalam user folder anda


simply delete virus tersebut


dah hilang!!!!

p/s: cara ne x sama taw dengan cara nak delete virus shortcut dalam usb drive... ne utk pc la... hehehe...




4 orang comel komen~:

Anonymous said...

bkesan ker?by the way..ada cara lg mudah,just guna hidden file tool jew pn boleh,lg snang...

bLeED_DrumMeRz said...

ye ke...ok2...thanks for the info...

shalovebubuw said...

hmm. kalo untuk yg windows xp plak mcm mana ek ?

bLeED_DrumMeRz said...

hehehe... nanti bleeddrummerz try cari yer shalovebubuw...