Pages

Banner 468 x 60px

boyfren hensem
anak luar nikah
kahwin lari
 

Sunday, April 10, 2011

elakkan blogwalking palsu!!!!!!!!!!!!!!!

4 orang comel komen~


ALO3!!!! hehehe... macam yang korang baca kat atas tu, macam mana kita nak  elakkan penjenayah blogwalking palsu ne?? hehehe...tapi ne untuk shoutmix la.... aq x taw untuk yang lain2...so, to shoutmix family, check this out!!!

Step 1


Login ke shoutmix samada taip “www.shoutmix.com” atau klik je kotak shoutmix korang tue.




Step 2

Klik pada menu “Setting”




Step 3

Kat bahagian “Security”, korang klik “Website Lock”



Step 4

Kuar website Lock.
1) Masukkan url blog korang tanpa meletakkan “http://” dan “www”


2) Klik “Save”


Step 5

Dah habis step. hehe.. So pasni kalau diorang cuba nak gunakan shoutmix dari blog lain selain blog korang (admin shoutmix) tak boleh la dan akan kuar notis macam kat bawah ni.


p/s: aq dapat ne kat blog cik tom!!! singgah2 la blog beliau yer...banyak lagi tutorial menarik...


4 orang comel komen~:

Dda Ly said...

whoaaa....ade jgak ye bw palsu...

meh ke rumah..
~pray for mawaddah~
keep in touch ye..♥♥♥

CIK TOM said...

thanks for the credit...heee ;)

♥MiKa FasHa♥ said...

ermmm.....bw palsu??? ada pulak yg mcm ni??? aiyo..

bLeED_DrumMeRz said...

hahah.... benda ne dah heboh la mika... baik berjaga2 sebelum terkena...hehe...