Pages

Banner 468 x 60px

boyfren hensem
anak luar nikah
kahwin lari
 

Sunday, January 16, 2011

hack wireless??

7 orang comel komen~

aQ x tau napa aQ bengong sangat sampai aq nak buat entri ne, tp aq tbaca dalam satu laman web, mcm laman 'Question & answer'...



si polan bertanya soalan tersebut (dalam bahasa omputih, tapi aq translate la..) :

Question : laptop saya dapat detect satu wireless, yang saya syak datang dari rumah sebelah... signal strength nya tersangat la excellent sehingga membuatkan saya x tidur malam memikirkannya.... masalahnya, wireless tu ADA PASSWORD!!!!!! boleh tak seseorang tolong ajar saya cara nak hack password tu?

antara jawapan :


answer 1 : try masuk benda ne...
                http://www.twindigitaldelivery.com/Wifi

answer 2 : laman web ne mungkin boleh membantu
                http://www.eastmobiles.com/index.php?option=com_content&view=article&id=81:wi-fi-hack-            wpa&catid=27:wi-fi&Itemid=61

answer 3: try backtrack 4 R2 (free download ne!!)

tapi aq paling suka jawapan ke-4 ne... simple but smart... c bengong tahap gila gaban ne cakap (korang translate la..) :

answer 4 : Make the guy next door your close friend and buy a pie and pizza for him and ask for his password--> it works!! Never pay for connection when it is available for free....(??????)....


tapi btul gak apa yang dia cakap tu...buat apa pening2 kepala? in fact, korang dapat free connection & kawan baru..... try it!!

p/s: kepada 'anonymous' yang komen aq dalam entri sebelum ne (trimas!!!), aq akan buat entri pasal topik ne (dengan lebih serius), tapi mungkin bukan dalam masa terdekat ne.. aq dah try install backtrack tu, tapi internet connection aq terlalu slow... makan masa beberapa hari gak la... tapi aq da sediakan link dalam post ne (rujuk 'backtrack 4 R2 (free download ne!!))... so, sesiapa ada internet connection yang better, try la.... aq tertarik gak ngan benda ne... thanks so much 'anonymous'!! (& sorry too..) 

7 orang comel komen~:

bLeED_DrumMeRz said...

kalau korang ada maklumat yang lebih mendalam tentang topik ne, kindly send me a message at garyasip@gmail.com. it will be helpful.. trimas!!

Anonymous said...

bole request software ka kt sini..i.e IDM,antivirus,dll..??

bLeED_DrumMeRz said...

thanks 4 the comment bro... aq pun x pasti lagi.. (hehehe...)... i'm a fresh meat in this area... kalau korang cakap korang nak software apa, maybe aq ble tolong cari link yang PALING DEKAT untuk korang... contohnya entri ne, link "backtrack 4 R2" tu la link paling dekat... korang cuma perlu klik link tu, & klik download tu... that's all i can help bro... still lack of knowledge.... anyway, thanks for the feedback..

Anonymous said...

keep it up bro...still bnyak lg bnda yg boleh u discover pasal komputer... :)

bLeED_DrumMeRz said...

trimas!! (^_^)

Anonymous said...

ok. aku dah try guna backtrack. memang berkesan. actually aku memang reti guna pon. aku bg komen kat post dulu sbb aku nak ko kongsi benda ni kat newbie2. coz' aku malas nak bt blog. hehehehe...

bLeED_DrumMeRz said...

hahaha...aq taw...ko x kan ckp kalau ko blum guna... thanks a lot... dharapkan korang sudi la kongsi lagi apa2 yang korang taw.... at least kat sini pembaca aq dapat tau pasal backtrack ne... TRIMAS!!!