Pages

Banner 468 x 60px

boyfren hensem
anak luar nikah
kahwin lari
 

Wednesday, January 19, 2011

UnLockeR??

2 orang comel komen~
Cannot delete file: Access is denied.
There has been a sharing violation.
The source or destination file may be in use.
The file is in use by another program or user.
Make sure the disk is not full or write-protected and that the file is not currently in use.


pernah nampak perkataan2 ne? korang akan jumpa ayat2 bikin panas ne bila korang nak delete 1 folder tu tapi x dapat, ataupun bila korang nak eject pendrive korang tapi x dapat gak... benda ne kadang2 disebabkan virus... 


so, apa tindakan korang? ya...kebanyakan anak malaysia yang x reti nak sabar ne akan terus tanggalkan pendrive tu sambil cakap, "ah...aq peduli apa...".. JANGAN!! diulangi, JANGAN!! (malas pulak aq ulang2 ne)... perbuatan terkutuk korang ne akan menyebabkan pendrive korang sendiri rosak (kalau pc kawan korang yang rosak x pa la....)

so, apa caranya??
dimana ada kemahuan, di situ ada 'highway'...

setelah meneliti masalah ne dengan teliti, akhirnya aq mengambik kputusan untuk dedahkan pembaca blog ne tentang satu benda yang aq dengar diorang panggil 'unlocker'.....

menatang apa unlocker ne?? ha... unlocker ne kira macam satu software jugak la, untuk bantu korang atasi masalah kat atas tadi (malas pulak aq taip balik)...

tapi step first, korang kena download la dulu unlocker ne... untuk :


1. pengguna windows 7 (32 bit), vista 32-bit, xp, dan 2000, KLIK SINI!!!


2. pengguna Windows xp, vista 64-bit, dan Windows 7 (64 bit), KLIK SINI!!!!!

da download? install la...

da install?? orait!! skarang korang da ble guna la benda tu... caranya??

bila berlaku masalah macam kat atas tu, korang right click folder yang korang x dapat delete tu (atau pendrive yang korang x dapat eject tu), korang akan nampak ikon unlocker macam kat bawah ne :


ha...klik la unlocker tu...Satu screen akan ditayangkan menyenaraikan process yang melibatkan folder tu. korang Klik kat Unlock All atau Kill Process. pastu korang boleh la delete folder tu atau eject pendrive korang...

DonE!!!! k, gudluck ye......  

p/s : aq da try benda ne, korang bila lagi? nak tunggu pendrive rosak? hehehe... 
       tepuk dada, tanya iman (ustaz skola aq cakap)...

Blogger Templates

2 orang comel komen~:

Anonymous said...

kenapa bila nak download unlocker tu dia minta ussername n password plak?? memang macam tu ke??
klu ye, apa password dia??

bLeED_DrumMeRz said...

setahu aq tyme aq download dulu x da pun menatang tu... mungkin diorang dah buat pembaharuan la tu... kalau macam tu, maybe dia nak bro register/sign up dulu kot...