Pages

Banner 468 x 60px

boyfren hensem
anak luar nikah
kahwin lari
 

Saturday, January 22, 2011

login sebagai administrator tanpa password??

2 orang comel komen~

first of all, thanks yang teramat buat ZulkifliMn kerana mengingatkan aq tentang niat aq nak post pasal macamana nak hack password kalau admin tu belum login ke dalam pc dia... hehehe... sori guys... aq lupa... hahaha...

well, aq sebenarnya tengah cari cara nak login tanpa software... tapi aq baru dapat cara untuk windows XP... still cari cara nak login tanpa password & tanpa software untuk windows 7.. tapi kalau korang nak aq share cara login windows XP tu, just let me know, ok?

ok, so kat entri hari ne aq nak share kat korang pasal OPHCRACK...

apa benda ophcrack ne?


ophcrack ne sebenarnya macam satu software gak la... dia tolong korang uraikan password yang ada dalam satu pc tu... so, camana nak guna ophcrack ne?


pastikan korang download ophcrack live cd yang latest version... software yang korang download tu adalah dalam bentuk 'CD image' (format '.iso')... kalau korang try bukak benda ne guna komputer yang ada CD-writer atau CD-writing software (contohnya Nero, Roxio, Record Now, Apa2lah), dia akan write file tu dalam cd.. kesimpulannya, korang mesti ada cd...ok?

2. pastu, pastikan komputer mangsa off..

3. turn on komputer mangsa, pastu dengan serta merta  korang masukkan CD ophcrack tadi dalam komputer tu...

4. masa ne, komputer tu mesti tengah loading kan? so, korang turn off balik komputer tu (tekan butang power lama2), pastu  turn on balik..

benda mengarut apa yang korang buat ne?? kejap turn on, kejap turn off??

sebenarnya korang nak boot pc tu dari CD... benda ne boleh dilakukan dengan 2 cara :

a) masa korang start komputer tu, dia ada ayat camne, "press F2 to enter set up" kan? (x semestinya F2, tpulang kat laptop tu)... ha.. korang enter set up, cari la ayat yang iras2 "change the boot order"..  pastu, tukar la boot order tu, so computer tu mula2 akan boot dari CD, pastu boot dari hard disk (maybe ayat2 ne susah nak paham terutamanya orang yang baru start nak kenal komputer..so, kalau korang x paham, mintak la bimbingan dari cikgu korang, mak bapak korang ataupun kawan korang yang terer k?...p/s : aq x terer..) 

b) bergantung kepada jenis laptop korang gak, kadang2 ada button lain yang boleh bawak korang pegi 'boot selection menu', kat situ korang boleh pilih nak boot dari mana...korang pilih la "boot from CD"..

5. pastu korang tunggu la CD tu load... kelemahan benda ne, dia cuma boleh crack password yang kurang ataupun sama dengan 14 digit.. kalau mangsa korang tu sangat2 berhati-hati hinggakan dia buat password sampai 60-70 digit, aq cuma nak cakap ngan korang... thanks sebab baca entri ne.. tapi aq betul2 x dapat tolong korang kali ne... mangsa korang memang pro (atau bengong)...

6. pastu, dia akan tunjuk password tu dalam satu box, nama box tu 'net password'..siap!!

semua proses ne ambik masa 5-10 minit... kalau korang nak buat benda ne masa mangsa korang pegi buang air besar, pastikan beliau ada sembelit ok? hehehe...

Moral of the story:

1. korang boleh guna ilmu ne kalau2 korang lupa password pc korang (korang memang cari nahas)... download dari pc kawan pastu guna la cd tu kat pc korang..ok?

2. set password pc korang 15 digit dan ke atas...

p/s: x da video...
Blogger Templates

2 orang comel komen~:

eddy said...

x silap saya..ophrack nie x boleh break password yang long.

bLeED_DrumMeRz said...

memang x silap langsung... kan aq dah masukkan dalam entri tu...hehe....dia x ble break password yang lebih drpd 14 digit...what a shame..huhu...