Pages

Banner 468 x 60px

boyfren hensem
anak luar nikah
kahwin lari
 

Tuesday, April 26, 2011

tips nak bagi komen yang bagus kat blog...

2 orang comel komen~

korang pernah x komen kat entri orang lain? pernah? bagus....

membina ke komen yang korang bagi tuh?

aq x la pro sangat kan, komen aq pun besa2 je... tips ne aq dapat dari hasil buruan aq kat internet... hehe...dia cakap, untuk komen yang bagus, ada 6 tips korang boleh ikut ;

1. pastikan korang bagi komen yang berguna untuk blogger tu

contohnyer, korang rasa entri blogger tu kurang sesuatu, ada benda korang nak tambah, atau korang nak bagi cadangan untuk something better than apa yang blogger tu post, letak la kat komen!! contoh komen berguna kat blog aq :

Ape kate ko bt tuto pasal nak hack wireless org lain. erm... pakai BackTrack ke, atau ko ade
care lain nak hack. cam tu baru namenye hacker... hehehe....
nukilan anonymous kat  HACK LAGI!! HACK LAGI!!!

bkesan ker?by the way..ada cara lg mudah,just guna hidden file tool jew pn boleh,lg snang...
komen oleh anonymous kat buang virus shortcut dalam pc korang!!!!

2. komen mesti berkaitan ngan entri!!!

x payah terang pun mesti korang paham... jangan off topic okeh??


3. bagi penjelasan kenapa korang setuju/ x setuju pasal topik kat entri tu...

berbanding ngan "aq setuju!!", bagi penjelasan kenapa korang suka entri tuh... contoh :

suka kalo org komen kat entri.. kalo komen kat chatbox besenya utk berkenalan atau tinggalkan jejak je..
 saya setuju dgn kenyataan awak psl komen di entri.. org perlu baca entri kita sebelum beri komen,
 while kalo kat chatbox, singgah 2-3 saat je, ntah2 diorang tak minat nak baca..
 lebih nak tinggalkan jejak supaya org datang balik ke blog dia.. betul tak?
oleh  MaSLiNa kat  chatbox vs komen entri.... 

4. jawab soalan orang lain kat komen tu...

kalau ada orang lain tanya something pasal topic entri tu, pastu benda tu korang taw... korang boleh tolong jawab soalan tu bagi pihak tuan punya blog... be someone who like to help... ini dapat tarik ramai pengunjung kat blog korang... (tapi lepas jawab soalan tu, jangan pulak korang berlagak okeh??...hehehe...) 

5. pikir sebelum komen...

korang kena consider, komen aq ne patut di post atau x? bagi efek ke kat pembaca nanti? releven ke x? sebab once korang dah komen, there are no turning back.. jadi, pikir la dulu yer.... 



6. promosi blog korang secara releven... 

jangan komen mengkhinzir buta, pastu tetiba letak plak link blog korang kat situ... walaupun tajuk entri tu x der kaitan ngan 1 pun entri korang, korang boleh la putar2 citer sampai la ada kaitan sket2 ngan entri blog korang... contoh kat blog aq :

haa..akak n hubby minat bleach n naruto, mase pregnant asyik duk tgok dua kartun ni je...
cube tgok muke anak akak ade cm ichigo x?? hahahaha... ce tengok kt cni...
 http://ordinary-ameh.blogspot.com/2011/04/please-like-me-versi-againhehehe.html

2 orang comel komen~:

Adi Suda said...

tudiaaaaaa..komen membina..hehehe..tak tau nak cakap macam mana..tapi memang ada betul tuh semua..tak ada la macam saya singah sini..pastuh kalau ada segmen..lagi la..pergi 10 blog..10 blog komen dia..semua sama ja

bLeED_DrumMeRz said...

hahahaha...rasanya memang camtu kot kalau komen2 kat segmen... hehe... sama ja kan? rasanya dah x da idea la tu...bleedd pun wat benda tu jgk dulu...heh..skarang dah taw, try la nak komen lain2 pulak....