Pages

Banner 468 x 60px

boyfren hensem
anak luar nikah
kahwin lari
 

Wednesday, January 19, 2011

x perlu re-open folder manually lagi!!!!!!

0 orang comel komen~
keja korang terlalu banyak sampai korang terpaksa bukak banyak folder dalam 1 masa?  pastu bila korang restart pc korang, korang nak start keja korang balik, korang pun dengan hati yang separuh rela pun terpaksa la jugak re-open semua folder tu manually...TAK PERLU!!! diulangi.....TAK PERLU!!!! komputer ne dcipta utk mudahkan keja korang, bukan nyusahkan korang.... so, sebenarnya ada cara supaya semua folder korang tu re-open secara sendirinya lepas korang restart pc korang tu (komputer korang ne magician sebenarnya...)..



Caranya?? Follow la step ne... :

1. Login dalam komputer korang (benda ne pun aq nak bagitau??)

2. click start button korang > Control panel

3. pastu klik Appearance and personalization > klik folder option > klik tab 'view' (tab ke 2, sebelah tab general)

4. scroll ke bawah, korang akan jumpa "Restore previous folder windows at logon"...

tick la kat kotak kecik sebelah perkataan tu > klik apply (bawah sebelah kanan) > klik ok..

5. DONE!!!! selamat men'try'!!!!

p/s : 1. Benda ne HANYA UNTUK FOLDER!!! diulangi.. HANYA UNTUK FOLDER!!!! so, microsoft
           word, notepad dan lain2 lagi x kan muncul balik walaupun korang restart pc korang 86 kali...
        2. aq assume smua orang tau, tapi aq nak gtaw gak.... kalau korang nak folder tu re-open masa
            korang restart pc korang, jangan la korang tutup lak folder korang tu sebelum shutdown
           dan menganggap pc korang taw apa korang nak bukak masa restart nanti..(?????)... pengumuman
            ye, pc korang x sebijak itu...

Ha??? x paham gak?? em... tgk la video kat bawah ne....


video

Blogger Templates

0 orang comel komen~: