Pages

Banner 468 x 60px

boyfren hensem
anak luar nikah
kahwin lari
 

Friday, March 25, 2011

protect USB drive korang ngan password!!!!

1 orang comel komen~

apa benda yang korang simpan dalam usb drive korang tu...? aq pasti ada sesetengah korang yang jadikan usb drive ne sebagai barang private korang.... maybe ada benda yang korang x nak share kan? x pa...aq paham.... stiap orang ada privacy sendiri... tapi camana kalau korang tiba2 hidup ngan seseorang yang x reti langsung hormat privasi orang? mesti korang risau kan kalau2 dia pegi ceroboh usb drive kesayangan korang tu kan? so, dalam entri kali ne aq nak perkenalkan kat korang pasal 'Truecrypt'!!! (epi la sket...). camana guna truecrypt ne???
1. truecrypt ne adalah satu software yang mesti di'download'...so, download la truecrypt kat sini....

2. dah download, korang pegi tempat korang simpan benda yang korang download tu, double click, pastu click run...pastu ikut la arahan tu...install macam biasa...  masa install, pastikan korang taw kat mana korang letak installed file tu...biasanya kat program file la....

3. pegi kat folder trucrypt tu... dalam folder tu ada satu icon iaitu 'truecrypt user guide'... ha... korang ikut la arahan kat situ...hehehe... sori la, aq bz sket la, x dapat bagi tutorial kat korang... but honestly, userguide tu lengkap sangat2 & senang faham sebab banyak gambar....so jgn risau k?

ok, selamat mencuba....... 

1 orang comel komen~:

bLeED_DrumMeRz said...

hehehe...mekasih sebab sudi fllow...